Közel egymillió forintot költött el egy társasház lakóinak megtakarításából egy nő Orosházán. A nyugdíjas nő közös képviselőként intézte a 15 lakásos épület ügyeit. Készpénzben szedte be a közös költséget, amiből befizette a szemétszállítási díjat és a lépcsőházi világítás számláját - írja a police.hu.

A fennmaradó összeget azonban nem különítette el egy bankszámlán, hanem otthon tartotta és 2014 decemberétől 2017 októberéig közel egymillió forintot költött el belőle. A tartozásait és megélhetésének költségeit fizette belőle. Miután látta, hogy nem tudja egy összegben visszafizetni az elsikkasztott összeget, lemondott tisztségéről és tájékoztatta a lakókat arról, hogy a rendőrségen önként kéri felelősségre vonását. A társasháznak a szemétszállítás és a villanyszámla tekintetében tartozása nem keletkezett, de megtakarítása, tartaléka sem maradt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 66 éves orosházi nőt sikkasztás bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ügyben elrendelt nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2018. február 27-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a volt közös képviselő ellen vádemelési javaslattal továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre.