A Baden-Württemberg tartományi belügyminisztérium közleménye szerint Reinhold Gall tárcavezető, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a tartomány és Magyarország kapcsolatának fejlesztéséért végzett tevékenysége elismerésként a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült. A kitüntetést Czukor József berlini magyar nagykövet adta át a politikusnak pénteken a stuttgarti belügyminisztériumban - áll a közleményben.

Reinhold Gall az átadási ünnepségen mondott beszédében kiemelte: Magyarország a "szívügye", és ez nemcsak Baden-Württemberg és Magyarország közös történelmének, a német újraegyesítésben játszott magyar szerepnek, a magyar tájnak, ételeknek és italoknak köszönhető, hanem a "csodálatos embereknek" is, akikkel megismerkedett Magyarországon.

Kitüntetést kapott a stuttgarti székhelyű Daimler kecskeméti Mercedes-gyárának első igazgatója, Frank Klein (képünkön) is. A berlini magyar nagykövetség Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint a köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta a német autóipari szakembernek a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó jelentőségű kecskeméti gyár első igazgatójaként végzett kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként.

A kitüntetést Czukor József csütörtökön adta át Frank Kleinnek a nagykövetség épületében. A beszámoló szerint az átadási ünnepségen Klein "meleg szavakkal emlékezett meg a magyar kormányzattal és Kecskemét város vezetésével kialakult szoros együttműködésről, a magyar hatóságok rugalmasságáról, valamint a 800 millió euró beruházásával létrejött, ma már három műszakban termelő kecskeméti gyárnak a vállalatcsoport életében betöltött kiemelkedő szerepéről".