Szombaton rendkívüli közös elnökségi ülésen tárgyalt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ), valamint a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) a május végére tervezett demonstráció részleteiről.

Hétfőn levelet írnak Csató Gábor főigazgatónak, amelyben azt kérik, hogy mielőbb üljön le egyeztetni az érdek-képviselőkkel. A cél, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést - mondta Kusper Zsolt a lapnak.

Az elnök úgy tudja: ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Így meghökkentek, amikor a mentők napján Balog Zoltán miniszter a "csak" tíz százalékos többletről, és azt is csak januárra időzítve beszélt. Emiatt a két érintett szakszervezet május 31-én 2 órától demonstrációt tart az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója korábban azt mondta: nem érti, mi a probléma, miért szervezi a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a demonstrációt.