A Moody's ezután július 10-én, majd november 6-án vizsgálja ismét a magyar besorolásokat.

A cég legutóbb november 7-én lépett Magyarországgal kapcsolatban: akkor stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló addigi negatívról a Ba1 szintű osztályzatot. A döntést a cég elsősorban a gazdaság javuló középtávú kilátásaival és a költségvetési konszolidáció melletti kormányzati elkötelezettséggel indokolta.

Így a magyar szuverén adósbesorolás mindhárom nagy hitelminősítőnél immár stabil kilátással szerepel, a Standard & Poor's-nál (S&P) március vége, a Fitch Ratings-nél 2012 decembere óta.

A S&P menetrendjében Magyarország március 20-án, majd szeptember 18-án kerül sorra, a Fitch Ratings-nél május 22-én, majd november 20-án.

A kialakult gyakorlatnak megfelelően a cégek az eredményeket pénteken, a New York-i piaci zárás után jelentik be.

Magyarországot a három cég közül jelenleg az S&P tartja nyilván a leggyengébb besorolással: a hosszú és a rövid lejáratú magyar államadósság-kötelezettségek osztályzata BB/B. A hosszú futamidejű BB magyar osztályzat az S&P listáján a befektetési ajánlású sáv aljától két fokozattal marad el, és eggyel gyengébb a Moody's és a Fitch szuverén magyar besorolásánál.