Az Emmi útmutatója szerint a borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak, 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 ezer forint értékben.

Az utalványokat jövő év december 31-ig lehet felhasználni, az ország mintegy 60 ezer elfogadóhelyén, boltokban, és egyes éttermekben. Figyelembe kell venni, hogy az utalványok értékéből készpénzben nem adnak vissza.

Amennyiben valaki sérült utalványokat kap, arra kérik, adja le bármelyik postahivatalban. Ott intézkednek az utalványok cseréjéről. Az utalványok mellett az érintettek egy levelet is kapnak a miniszterelnöktől, amely egy külön borítékban érkezik.

A Magyar Posta Zrt. csütörtökön azt közölte, hogy a nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, benne az utalványokkal és egy rövid tájékoztatóval. Ha a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel tíz munkanapig átvehetők a postán.

A posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb, legkésőbb december 31-éig megkapják a küldeményt. A cég küldeményeket darabonként 400 forintért kézbesíti.