Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint míg a szálló por koncentrációja az elmúlt hét legtisztábbnak tekinthető napján, csütörtökön csak Csepel-Királyerdőben haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, addig pénteken további három helyen, a Kosztolányi téren, a Széna téren és Pesthidegkúton is a tájékoztatási küszöbértéket meghaladó értékeket mértek, ami ezeken a helyeken gyakorlatilag a keddi állapothoz hasonló szintet jelenti.  A többi hat vizsgálati ponton a tájékoztatási szint és az egészségügyi határérték közötti állapot alakult ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint a szálló por koncentrációban szombaton stagnálás valószínű, egészségügyi határérték fölötti, illetve tájékoztatási határérték körüli értékek várhatók. Vasárnap, hétfőn sem várható érdemi változás, a levegőminőségben stagnálás, vagy kisebb javulás valószínű, de ha a felhőzet felszakadozása mégis bekövetkezik, akkor rövid idő alatt visszaromolhat a levegőminőség. Kedden, szerdán a forgatókönyvek többsége javuló tendenciát ígér.

A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, a további javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy a fővárosi úti célok eléréséhez mérsékeljék, vagy lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést. Mellőzzék a gépjárművek indokolatlan alapjárati üzemeltetését, mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, valamint a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői csökkentsék porkibocsátásukat.