Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A Belügyminisztérium javaslatára a kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondja. Ez a döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket. A kormány megkéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le" - olvasható a közleményben.

Győrben is elmaradnak programok

A mostoha időjárás miatt egyes ünnepi programok elmaradnak, mások fedett helyszínre kerülnek március 15-én Győrben - közölte csütörtök délután a városháza szóvivője az MTI-vel. Domanyik Eszter tájékoztatása szerint a Honvéd ligeti ünnepi megemlékezést a közeli Richter-teremben tartják meg, csak koszorúzni vonulnak ki a résztvevők az eredeti helyszínre. Elmarad viszont a 11 órára meghirdetett díszalegység-felvonulás és a Klapka című rockmusical este hat órára meghirdetett bemutatója, eredetileg mindkét eseményt a városháza előtt tartották volna meg.

Debrecenben a Nagytemplomban ünnepelnek

A zord időjárás miatt a Kossuth tér helyett a református Nagytemplomban tartja meg ünnepi műsorát a debreceni önkormányzat, az első alkalommal megrendezni tervezett Piac utcai gyalogos felvonulás pedig elmarad - közölte a polgármesteri hivatal. A városban hagyományteremtő céllal rendezték volna a felvonulást a Petőfi térről a Kossuth térre. Ehelyett délelőtt megkoszorúzzák Petőfi Sándor szobrát, majd a hivatalos ünnepi programok zárt helyen, a Nagytemplomban folytatódnak, Kósa Lajos (Fidesz) polgármester is itt tartja meg ünnepi beszédét. Az ünnepi műsor végeztével megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát a főtéren.