Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A február 28-i dátummal módosított alapító okirat szerint "az elnök munkáltatói jogokat - kivéve az alelnökök kinevezésével, illetve felmentésével és javadalmazásuk megállapításával jogkört - gyakorol az alelnökök, főigazgató és az ügyvezető igazgatók, valamint a közvetlen irányítása alatt álló munkavállalók és a közvetlen irányítása alatt álló szervezeti egységek munkavállalói felett" - írja a Portfolio.hu.

Az elnök gyakorolja a fentebb nem felsorolt munkavállalók felett a munkaviszony létesítésének, a munkaviszony megszüntetésének, javadalmazás megállapításának jogát, mely munkáltatói jogok gyakorlását a főigazgató delegálhatja - áll a dokumentumban.

Változás továbbá az is a korábbiakhoz képest, hogy létrejön a főigazgató poszt a jegybankban és az MNB alelnökei kizárólag a főigazgatóval együttesen gyakorolhatnak képviseleti jogot. Az origo hétvégi cikkében azt írta saját értesüléseire hivatkozva, hogy Wiedermann Helgának, az NGM kabinetfőnökének van a legnagyobb esélye a főigazgatói pozíció elfoglalására. A minisztérium cáfolta a portál értesülését, de információk szerint Wiedermann már rákerült az MNB levelezőlistájára.