Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.

Annak ellenére, hogy a pályázás ügyét a kormány a sajátjaként kezeli, minden harmadik kormánypárti szavazó is a pályázat visszavonására szavazna, az ellenzéki pártok támogatói és a párt nélküliek körében viszont többszörös fölényben vannak az ellenzők - adta hírül a Medián.

A Momentum kezdeményezéséről a magyarok kétharmada (66 százalék) hallott a felmérés időpontjában (2017. január 27-31. között) a. A budapestiek döntő többsége (82 százalék) ismerte az akciót, de a városokban és a falvakban élők többségéhez (62 és 59 százalék) is eljutott a hírük.

Forrás: Medián
Kép: A teljes grafikonért kattintson!

Ha kiírják népszavazást, a budapestiek egyharmada - állítása szerint - biztosan elmegy szavazni.

Budapest kandidálása a pályázás hivatalos (2015. szeptemberi) bejelentése óta megosztja a közvéleményt. A Medián felmérései szerint az ellenzők minden időszakban többségben voltak, de a fölényük soha nem volt akkora, mint most, 2017 elején.

Forrás: Medián
Kép: A teljes grafikonért kattintson!