Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eredmények kedvezőek: a vizsgált közel három hónap során 111 halálos baleset történt az utakon ezek összesen 115 halálos áldozatot követeltek, szemben az előző év azonos időszakával, amikor 126 balesetben 144-en veszítették életüket. Az idei második negyedévben 1287-en szenvedtek súlyos sérülést, míg egy évvel korábban 1423-an.

A szupertraffipax-bizonyítvány legfontosabb adatai:

  • A vizsgált időszakban több mint 79 ezer határozatot született közlekedési szabálysértés miatt.
  • A szupartraffipaxok által rögzített jogsértések meghatározó többségét a sebességtúllépések adják.
  • A szupertraffipax-bizonyítvány alapján az utánfutóval közlekedők mellett a 3,5 tonnát meghaladó gépkocsik sofőrjei is nagyobb arányban követtek el sebességtúllépést. Ők sztrádán maximum 80 km/h-val mehetnek,  lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívüli úton pedig 70 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, függetlenül attól, hogy sebességkorlátozó tábla ennél magasabb értéket jelez
  • A rendőrség szerint a balesetek bekövetkezésének egyik meghatározó oka a sebességtúllépés.

A rendőrség reméli, hogy a következő időszakban tovább javul a baleseti statisztika, ezt pedig rendszeres és technikai oldalról is támogatott ellenőrzésekkel lehet elérni. A rendőrség egy adatgrafikát is készített a szupertraffipaxok eredményeiről, ami alább látható. (A képre kattintva jön elő a teljes adatgrafika.)

Forrás: Rendőrség

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.