A feldolgozóipari ágazatok szeptemberi belföldi értékesítési árai 1,5 százalékkal magasabbak voltak az augusztusinál. Jelentős áremelkedést tapasztalt a KSH a járműgyártás (4,6 százalék), a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (3,9 százalék) és a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása (3,3 százalék) területén. Csupán az egyéb feldolgozóipar és javítás (0,9 százalék) területén csökkentek az árak, stagnáltak ugyanakkor az élelmiszeriparban és a textil- és bőriparban. A többi feldolgozóipari ágazatban az áremelkedés mértéke 0,1 és 2,6 százalék között alakult. Az ipar belföldi értékesítésében jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai szeptemberben az előző havihoz képest 2,2 százalékkal nőttek.


A 2010. azonos időszakival összehasonlítva a feldolgozóipari ágazatok belföldi értékesítését 8,7 százalékos áremelkedés jellemezte; ezen belül a legnagyobb mértékűt a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (29,4 százalék), a vegyi anyag, termék gyártásában (11,6 százalék), valamint az élelmiszeriparban (7,7 százalék) tapasztalt a hivatal. 2010 szeptemberéhez viszonyítva alacsonyabbak lettek az árak a textil- és bőriparban (2,7 százalék), az egyéb feldolgozóipar és javítás területén (1,4 százalék) és a gyógyszergyártásban (1,3 százalék). A többi feldolgozóipari ágazatban az áremelkedés mértéke 1,8 és 4,8 százalék között alakult. A villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai 2,5 százalékkal nőttek az egy évvel korábbiakhoz képest.

 

Az ipar forintban mért exportértékesítési árai 2011. szeptemberben az előző havi árszínvonalhoz képest 4,4, 2010 szeptemberéhez viszonyítva 2,9 százalékkal voltak magasabbak. A forint egy hónap alatt az euróhoz mérten 4,5, az amerikai dollárhoz képest 9,0 százalékkal gyengült; a 2010 szeptemberében jegyzett árfolyamokkal összevetve az euróhoz mérten 0,8 százalékkal gyengült, a dollárhoz viszonyítva 4,4 százalékkal erősödött.