Kedden eleinte általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet, főként a Dunától keletre számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Elszórtan lehet hószállingózás, kisebb havazás, délnyugaton eső, a reggeli órákig ónos eső is kialakulhat. Napközben a csapadék kiterjedése, intenzitása lényegesen gyengül, délutánra már a legtöbb helyen megszűnik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dél-Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik az északi szél. A hőmérséklet kora délután 0 és +6 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb. Késő estére -7 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjjel az ország nyugati és északi részén több, másutt kevesebb felhő várható. A reggeli órákra néhol párássá válik a levegő, és foltokban köd képződhet. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős tájakon -10 fokig is lehűlhet a levegő.

Szerdán északon több, délen kevesebb lesz a felhő, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Északon néhol vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. Reggel párás, foltokban ködös idő várható. Napközben javulnak a látási viszonyok, de északkeleten néhol tartósabban megmaradhat a köd vagy az alacsonyszintű rétegfelhőzet. A déli szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6, északkeleten, keleten -7 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +1 és -5 fok között, a az Északi-középhegység völgyeiben -5 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10, északkeleten 1 és 4 fok között várható. (Kegyetlen időt kaptak decemberben a moszkvaiak.)

Pénteken a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Reggelre főként északon több helyen köd képződhet, ott néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12, északkeleten 1, 5 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay