Hétfő délutánig több mint ezren kérték vissza a megyei matricára elköltött pénzüket, az állami útdíjszedő becslései szerint összesen százmillió forintra rúghat a március 15-i határidőig visszaigényelt útdíj, ami húszezer érintettet jelent - írja a Népszabadság. Ez a százmillió forint aprópénz az év során beszedni tervezett többmilliárd forinthoz, de még az eddigi bevételekhez képest is - a plusz útdíjterhek megoszlásáról részletesen itt olvashat.

A visszaváltással kapcsolatos tudnivalókról részletesen itt olvashat.

Januárban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. összesen 1,44 millió autópálya-matricát értékesített. Az éves, országos címkét 220 ezren, a havit 92 ezren, a hetiként jegyzett tíznaposat 510 ezren váltották meg, megyematricából 620 ezer fogyott. Az Origo írásából kiderül, hogy éves matricából jóval - kb. 50 ezer darabbal - több fogyott idén januárban, mint tavaly, heti és havi matricából pedig nagyjából ugyanannyi.

A 20 ezer várt visszaváltás nagy részét fogja adni a 7600 Vas megyei matrica, Vasban ugyanis mégsem lesz díjköteles út. Veszprémben lesz egy rövidke szakasz, de az fejéri és somogyi matricák kombinációjával is használható, így az ott eladott 4800 matrica jelentős részét is vissza fogják váltani valószínűleg. A maradékban pedig azoknak a matricáknak lehet számottevő a súlyuk, amelyeket az ingyenessé tett ferihegyi szakasz miatt váltottak meg.