Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új Országgyűlés április végi alakuló ülését megelőző három hétben eldőlnek az új kabinet személyi kérdései és az, hogy lesz-e változás a kormányzati struktúrában. Az új parlament összeülését követően Áder János köztársasági elnök kéri majd fel a legtöbb szavazatot kapott párt elnökét, Orbán Viktort a kormányalakításra.

A várakozások szerint május elején alakul meg a negyedik Orbán-kormány és teszi le az esküt a parlament előtt. Ezzel párhuzamosan az Ország­gyűlés is megkezdi munkáját - értesült a lap.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője hétfőn azt mondta: a kétharmados többség birtokában a Stop, Soros! törvénycsomagot a tervek szerint májusban az elsők között fogadhatják el. A Fidesz még február 13-án nyújtotta be az Országgyűléshez a törvényjavaslatot, melynek alapján a migrációt támogató civil szervetek tevékenységének engedélyeztetését írná elő a kabinet. Az eljárásnak a nemzetbiztonsági átvilágítás is részét képezné, ezért van szükség az Országgyűlés kétharmados támogatottságára az elfogadásához.

Fotó forrása: Pixabay