Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap megszületett az első magyar érem az úszóvébén Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd a 4x100-as férfi gyorsváltó bronzérmet szerzett.

A következő napokban pedig többek között Hosszú Katinka és a többi magyar sportoló úszik az érmekért, helyezésekért, ezzel párhuzamosan pedig a vízilabda-válogatottjainkra is meccsek várnak.

Mennyit érnek az érmek?

A sportolók jutalmazásáról szóló jogszabály szerint nem csak az olimpiai érmekért és helyezésekért, hanem a világbajnoki eredményekért is jár jutalom. A rendelet megkülönbözteti az évente, a kétévente és négyévente megrendezett vébéket.

Így fizetnek az úszóvébés érmek (első három hely, ezer forint/fő)
EgyéniPárosCsapat
2 5002 0001 500
1 8751 5001 125
1 2501 000750
Forrás: 200/2013-as kormányrendelet

Úszóvébékre kétévente kerül sor, így az ott szerzett egyéni első helyért 2,5 millió forint jár, a párosban, csapatban (például a gyorsváltóban) vagy csapatjátékokban (vízilabda) elért első helyezés fejenként 2 milliót, illetve 1,5 millió forintot jelent. Az első magyar érmet megszerző férfi gyorsváltó tagjai - Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd tehát fejenként 750 ezer forintot kapnak.  A rendelet szerint a jutalmak nettó összegek, tehát ezekből az összegekből már nem jön le az adó.

A címlapképen a bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter, a férfi 4x100 méteres gyorsváltó tagjai szerepelnek az eredményhirdetés után. Forrás: MTI Fotó / Illyés Tibor