Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

-Leszögezzük, hogy a cikkben foglaltakkal ellentétben nem a kocsik vázszerkezeténél, hanem a vázat burkoló lemeznél észlelhető rozsdásodás - közölte a BKV. Az mfor.hu cikkének a megfogalmazása több pontban félreérthető a vállalat szerint.

Az igazgatóság a 2019. december 10-i ülésén az M3 járműállomány műszaki állapotával kapcsolatban meghallgatta a menedzsment részéről elhangzott szakértői véleményeket, amelyek alapján megállapította, hogy a járműállománnyal kapcsolatban felmerülő problémák kezelése szakszerű, ezért külső fél bevonása a folyamatokba nem szükséges. Az elhangzott szakértői vélemények alapján az igazgatóság - 1 tag kivételével - a menedzsment javaslatait a helyzet kezelésére elfogadta.

A BKV Zrt. menedzsmentje a 2019. december 10-i ülés alkalmával arról tájékoztatta az Igazgatóságot, hogy nemcsak az orosz járművekkel fordultak elő korábban problémák, hanem általában minden vasúti szerelvény üzembeállításánál jelentkeznek kezdeti javítási vagy módosítási feladatok.

A BKV Zrt. már 2017 májusában látta azt, hogy a felújítási és korszerűsítési technológián módosítani szükséges annak érdekében, hogy a szerelvények a tervezett 30 éves élettartam egészében üzemeltethetők legyenek. Ezt jelezték is az orosz fél részére. Ezt követően a járművek a módosított technológiának megfelelően készültek.

A BKV az első prototípus szerelvényt kivonta garanciális felülvizsgálat és javítás céljából. A javítást az orosz fél saját költségére végzi el.

Semmilyen műszaki, többlet hozzáadott értékkel nem bírna a külső szakértő bevonása, mivel a BKV Zrt. szakembergárdája maximálisan felkészült a probléma rendezésére.
Ennek alapján döntött a BKV Zrt. igazgatósága arról, hogy nem szükséges külső szakértő bevonása.

A cikkben ellentmondásként jelenik meg a beszerzés és a felújított járművek fogalma. A valóság a BKV szerint ellenben az, hogy a két fogalom nem ellentéte egymásnak, ugyanis a felújítást a BKV Zrt. nyílt közbeszerzési eljárás keretében pályáztatta meg. Ennek megfelelően a "beszerzés" szó a társaságon belül magába foglalja a felújított járműveket is.