Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton sok felhő lesz felettünk, amelyek átmenetileg felszakadozhatnak. Előbb északon, késő délutántól, estétől másutt is lehet elszórtan kisebb eső, zápor. Viszont többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap éjszaka egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, de keleten és délen reggel még sok lesz a felhő, főként ott lehet eső, zápor. Napközben a többórás napsütés mellett a felhőátvonulásokból elszórtan (nagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadán) alakulhat ki zápor, északkeleten néhol zivatar.

Az északnyugati szél napközben többfelé megerősödik, az ország középső részén és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben néhol 0, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között alakul.

Hétfőn többórás napsütésre készülhetünk, de záporeső néhol kialakulhat (13-18 fok), kedden és szerdán pedig akár már 19-24 fok is lehet.