Juhász Péter a Fidesz által bevezetett egykulcsos adórendszert a munkabérből élők büntetésének tartja, hiszen milliókat érint hátrányosan. Az Együtt kormányváltás után újra bevezeti a többkulcsos adórendszert.

Az elnök szerint a párt nem csak ezzel fogja támogatni a munkavállalókat. Kormányváltás után egy háromoldalú, 4 évre szóló átfogó béremelési- és adómegállapodásra van szükség, amelyet a szakszervezetek és a munkavállalók bevonásával tárgyalnak majd. Juhász Péter szerint erre a megállapodásra elsősorban a közszférában van nagy szükség, hiszen ott alig látható mértékben emelkedtek a fizetések.

A Fidesz leváltása után a párt biztosítani fogja a női-férfi béregyenlőséget az állami szférában. A pártelnök elfogadhatatlannak tartja, hogy bár törvényekben rögzítve van az, hogy a nőknek ugyanazon munkáért ugyanakkora fizetés jár, ez mégsem valósul meg a gyakorlatban. Ha a kormányzat az állami szférán belül ezt ellenőrizné, betartatná, akkor ez ösztönzőleg hatna a magánszférára is.

Az Együtt elnöke azt is elmondta, hogy a magyar munkavállalókat sújtja a jelenlegi munkaerő-kölcsönzési gyakorlat is. Juhász Péter szerint a bújtatott munkavállalói szerződéseket felül kell vizsgálni, hiszen azok egyetlen célt szolgálnak: ne kelljen a dolgozónak ugyanazon járulékokat és jogokat biztosítani - közölte a párt.