Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor a Modern városok program megvalósításának felügyeletére kérte fel Kósa Lajost - írja a lap. Kósa tárca nélküli miniszter lesz.

Kósa a hvg.hu-nak azt is hozzátette, ha rajta múlik, még 100 évig maradt volna frakcióvezető, mert testhezállónak tartotta a pozíciót, de a rábízott feladatot szerinte elvégezte, az új elől pedig nem ugrik el. A tárca nélkül miniszteri posztot mindenképp előrelépésnek tartja, a kormánybiztosság viszont szerinte nem lett volna az.

Korábban a 24.hu írta meg, hogy a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén születik majd meg hivatalosan a döntés. A szeptember 13-15. közötti velencei zárt ülésen várhatóan Gulyás Gergelyt választják meg a frakció új vezetőjének.

Délután az Kósa az MTI-nek elmondta: a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter lesz, várhatóan október 1-jétől. Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott.A frakcióvezetői poszt kapcsán úgy fogalmazott: a képviselőcsoport-vezetői tisztségre "Gulyás Gergely neve nem alap nélkül merült fel". A politikus azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén frakciótársa, Németh Szilárd kövesse őt.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán