A Sweet Moments dán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy helyi fogyasztó. Az információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat EU-n kívüli országba szállítottak - írja közleményében a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih), amely felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszanak a termékből.

A gyártó elővigyázatosságból minden, az érintett termékkel azonos időben gyártott tételre elrendelte a visszahívást, mert a csokoládéban talált narancsszínű műanyag darabok méretük miatt a kisgyermekek számára fulladásveszélyt jelenthetnek.

Ezekre az adatokra figyeljen, ha vásárolna a termékből: kerülje az "Anthon Berg Sweet Moments marzipan Bar Mini" című csokoládét, melynek tételszáma 72222 vagy 72257. A minőség megőrzési idő: 2018. szeptember 3-4-10.-ei vagy október 1-2-8 vagy 9.-ei. A kiszerelés 1155 grammos. A RASFF referenciaszáma: 2017.1823.

Forrás: Nébih

A termék első magyarországi forgalmazójánál a Nébih vizsgálatot indított az ügyben. A jelenlegi információk szerint hazánkban csak a fent megjelölt azonosítóval ellátott tételek érintettek a termékvisszahívásban.