Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Statisztikai Hivatal egykori elnöke az egész országban az egyetlen, aki függetlenként kerül be egyéni listáról a magyar parlamentbe. A portálnak elmondta, függetlenként indult, így kapott bizalmat a választóktól, így is megy a parlamentbe, egyik párt mellé sem áll be, az árulás lenne. Az indulása előtt több megkeresés érkezett, de mindegyikre nemet mondott. Pedig még listán is ajánlottak neki biztos befutó helyet.

A célom, hogy csökkentsem a Fidesz túlsúlyát, ez most a legfontosabb. A feladat nehéz lesz, más típusú munkatervet kell kialakítanom, mint a frakcióknak"- mondta Mellár, aki 2006 és 2007 között még a Fidesz országgyűlési képviselője volt.

Szakértői csapat

Elárulta, a győzelem hírére sok kolléga, közgazdász, a tudományos élet képviselője kereste fel, és ajánlotta fel ingyen a segítségét. Belőlük egy szakértői csapatot állít össze, akik segíthetik majd a munkáját az Országgyűlésben. Ezek az emberek szakszerű bírálatát nyújthatják majd a parlamenti történéseknek. A csapat tagjai jogászok, szociológusok, szociális területtel foglalkozók lehetnek. Mellár leginkább szakterületére, a közgazdasági kérdésekre koncentrál majd.

Szerinte a választások alatt legjobban a szavazók viselkedtek, megtették, amit lehetett, elmentek voksolni. Egy más típusú ellenzéki magatartásnál komoly győzelmet is lehetett volna így aratni. A végeredmény szerinte egy több éves folyamat következménye, a szavazópolgárok legalább fele nem tud normálisan tájékozódni a világ dolgairól, mivel csak a királyi televízióból, a Kossuth Rádióból és a Fidesz által uralt megyei lapokból jut információkhoz.