A magyar fővárosban szerdán, éppen a csillagászati tavasz kezdetén dőlt meg hidegrekord, vagyis a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet értéke.

A mögöttünk álló hetek eseményei a meteorológusokat is meglepték - nemzetközi szinten is -, hiszen januárban még mindenki azt "jósolta", hogy februárra jön az enyhülés, a tavaszias idő. Ehhez képest elég gyorsan fordult prognózis.

Az északi-sarki levegő újabb beáramlása Európa közepébe ismételten hideghullámot hozott - március elején már a szakemberek többsége hetekre előre szokatlanul hideg időjárást vázolt fel. Ennek alapja, hogy a tartós északi áramlás megakadályozza, hogy a meleg levegő dél felől észak felé mozogva jobb időt hozzon - írtuk meg egy korábbi cikkünkben, a Bloomberg alapján.

Az idokep.hu havi Budapestre vonatkozó előrejelzése szerint, márciusi hideghullám lassan le fog csengeni. Az érkező tavasz azonban inkább még mindig a márciusban megszokott időjárási jegyeket mutatja majd, folyamatosan felhős, szürke idővel és több napos esővel. A húsvéti ünnepek is esős időt tartogatnak számunkra - legalábbis az előrejelzés szerint:

Nagyításért kattintson a képre!