December 7-e szombat 0:00 órától egészen január 3-a 23:59-ig nem kellene fizetni Nagykanizsán a parkolásért, ha átmegy Berta Krisztián képviselő előterjesztése, aki az ellenzéki pártok, illetve a helyi Éljen Városunk Egyesület támogatásával került be a közgyűlésbe.

Más magyarországi városokban is előfordul, hogy az ünnepi készülődés időszakában sem kell fizetni a parkolásért - olvasható az előterjesztésben.

A képviselő érvelése szerint több ember intézné az ünnepi bevásárlást a városközpontban és választaná a kisebb üzleteket a bevásárlóközpontok helyett.

A bevételkiesést Berta 4,8-4,9 millió forintra teszi, amelyet a jövő évi költségvetésből fedezni tudnak.

Marakodás a városban

Nagykanizsán a polgármestert a Fidesz adja, azonban a 10 választókerületből 6-ot az ellenzéki jelöltek nyertek a kompenzációs listáról pedig 2-2-őt kapott a Fidesz és az ellenzék. Így a polgármesterrel együtt 7 fideszes áll szemben 8 ellenzékivel a közgyűlésben.

A 24.hu szerint egymásnak is estek a képviselők: az ellenzék szerint a Fidesz húzza az időt, hogy el tudja tüntetni a korábbi sáros ügyek nyomait, a Fidesz szerint az ellenzéknek csak a hatalom kell.

A portál szerint bár az alakuló ülésén csupán formalitások zajlottak le, mint az eskütételek, az igazi csatározás a zárt ajtók mögött zajlott. Alpolgármestert sem sikerült például választani.