Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál az Országos  Rendőr-főkapitánysághoz (ORFK) fordult az eset részleteiért, azonban azt a választ kapták, hogy "az említett eset kapcsán a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat. Az eljárás részleteiről bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni." - olvasható a portál cikkében.

A néhány nap múlva kapott részletes tájékoztatásból kiderült, a hívásfogadó operátor a 9 óra 47 perckor érkezett hívásnál félreértette a település nevét, így Tolmács került a bejelentésről készült adatlapra. Az operátor a bejelentést követő két percen belül a mentőszolgálattal megosztotta az esetről készült adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket, majd felvette a kapcsolatot a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a helyszín pontosítása érdekében hívta vissza a bejelentőt.  Tisztázták a tévedést, majd 10 óra 5 perckor irányították a megfelelő helyszínre a Pest megyei rendőröket, mentőket és tűzoltókat .

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, egyértelműen emberi mulasztás történt. Az operátor nem vetette össze a helyiséget a monitorján a bejelentő térképen megjelenő helyzetével. A sérült traktoros meghalt.

Képünk illusztráció.