Szegeden az önkormányzat 15 bölcsődét működtet, ezekbe csaknem ezer gyermek jár. Az intézmények közül ötöt újítanak föl, elsőként az egyik legnagyobbat, a Cső utcait, ahol nyolc csoportszobában 96 gyermeket látnak el. Az 1979-ben emelt épület teljes körű felújítása 140 millió forintba kerül és a tervek szerint május végére befejeződik. Az ebbe a bölcsődébe járó gyermekeket ideiglenesen négy másik önkormányzati intézményben helyezték el - ismertette az alpolgármester.

Szabó Sándor (MSZP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, a területi operatív programból Szeged mintegy 34 milliárd forint forrást kap, amelyet a gazdaságfejlesztés és a helyi közlekedés infrastruktúrájának javítása mellett a közszolgáltatások minőségének emelésére fordítanak. Így a közelmúltban elkezdődött a városban több orvosi rendelő rekonstrukciója.

Közölte, a város - annak ellenére, hogy az idei évtől az önkormányzattól már a működtetés is állami kézbe került - 2,8 milliárd forintot fordít iskolák felújítására, hiszen az ott tanuló gyermekek, szüleik és az ott dolgozó pedagógusok is szegediek.