Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány döntött a 2024-es olimpia budapesti rendezési pályázatának visszavonásáról a szerdai ülésen. Ugyanakkor döntés született arról, hogy idén megkezdődik az új Puskás Ferenc Stadion építése - jelentette be Lázár János.

A miniszter szerint a teljes költség bruttó 190 milliárd forint lesz, ami duplája az eddig becsült száz milliárd forintos költségnek. (Egy újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, hogy nem duplázódtak a költségek, a korábbi tervekben is 180 milliárdos kiadás szerepelt.)

Lázár szerint hamarosan kihirdetik az új stadion kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. A tenderen korábban módosították a kivitelezési határidőt 32 hónapról 35 hónapra. A fővállalkozó feladata lesz a stadion rekonstrukcióhoz szükséges egyéb épületek bontása, illetve átépítése, a közműkiváltások, gyalogos hidak építése, közúti átépítések, valamint a megvalósításhoz szükséges tervek elkészítése és tervezői művezetés.

A kormány elfogadta a Dagály úszóaréna (új nevén Duna Aréna) megépítéséről szóló elszámolást. Eszerint bruttó 48 milliárd forint volt csak az uszoda építésének költsége, ami a tervezett kereten belül van - mondta Lázár János.