Két hét alatt - 2017. március 13. és március 26. között - 755 autós volt, aki nem vette figyelembe, a három helyen is kitáblázott kanyarodási tilalmat - közölte a III. kerület a hvg.hu kérdésére.

A megszokásból, vagy nemtörődömségből vezetők közt mára van olyan autós, aki 8-9, vagy akár 15 darab 50 ezres bírságot kapott, mire rájött, mit hibázott el az új forgalmi rendben (persze ezt hosszabb idő alatt - szerk.)

Tarlós István éppen ma jelentette ki megint, a közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nem csak a közterület-felügyeleti kamera felvételére támaszkodna, hanem a helyszínen lenne, és ott szabná ki a büntetést.

A hvg.hu kérdésére azonban az óbudai önkormányzat azt írta, hogy a térfigyelő kamera felvétele is felhasználható a közigazgatási eljárásban. Hangsúlyozandó, hogy az ilyen esetekben használt kamerák nem térfigyelő kamerák, hanem közlekedési ellenőrző berendezések, amelyek pontosan azt a célt szolgálják, mint a VÉDA, rögzítik a szabályszegést, és ennek nyomán történik a bírságolás.