Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Galló Istvánné PSZ-elnök azt mondta: egyetértettek abban, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága által megfogalmazott 25 pontról tárgyalni kell, de az irányokban nézetkülönbség van, ezekről vitát folytattak. A pénteki háromórás tárgyalás "csak egy konzultáció volt, megállapodással nem zárult. Hasonló ígéretek hangzottak el, mint a köznevelési kerekasztalon, de az és a sztrájkbizottsági tárgyalás más műfaj - mondta.

A tárgyaláson szintén részt vevő Hajnal Gabriella, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke megerősítette: konkrét megállapodás nem született, arra kaptak ígéretet, hogy a jövő héten írásos anyagot bocsátanak a rendelkezésükre.

Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke azt mondta, alapvetően foglalkoztatási kérdésekben várnak gyors előrelépést.

Rétvári Bence úgy fogalmazott: van értelme a további vitának és a további egyeztetésnek. Arról, hogy miért nem Balog Zoltán miniszter vett részt a megbeszélésen, elmondta: a tárca vezetője a kormánypártok lillafüredi frakcióülésén volt.

Rétvári szerint a sztrájkbizottság által megfogalmazott 25 pont mintegy fele az aktuálisan végrehajtható, szeptemberi határidővel szerepel a kormányzati besorolásban, amit a kerekasztalon ismertettek. Ezek között találhatók az intézményeket érintő kérdések. További egynegyedük a 2017. januári határidőhöz kapcsolható, és további egynegyedük a 2017-es év folyamán végrehajtandó intézkedéscsomagba sorolható. Ezek között említette a tartalmi kérdéseket.