Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak olyan helyen vásárolj, ahol kérdés, kérés nélkül adnak nyugtát - tanácsolja a blokkk.com kiskereskedelmi szakblog. Ez az ajándék-csereberéhez és a minőségi reklamációhoz is kell.

Célszerű vigyázni a gyári csomagolásra is, ha az ép marad, akkor könnyebb a csere. Felesleges viszont a nyugtára ráíratni, hogy visszacserélik az árut, mivel az eladóknak, a pénztárosoknak nincs joguk ilyen nyilatkozatot tenni - hívja fel a figyelmet a blog.

Ha a pénztárnál nagyobb árat mutat a pénztárgép vagy a fizetés után a nyugta, mint ami a polccímkén, a bolt honlapján, vagy a reklámújságban volt, a vásárlónak a legkisebbet kell csak kifizetnie. A minőségi reklamáció teljesen más, mint a csere, és mindegy, hogy boltban vagy webáruházban vásárol-e valaki, ez a joga megvan.

A vásárló a megrendelést, vásárlást követően indoklás nélküli kizárólag a webáruházak esetén állhat el a vásárlástól. Ezt 14 napig teheti meg, aminek számolgatása az áru átvételét követően indul. Emellett el lehet állni a vásárlástól a rendelés és a kiszállítás, átvétel közötti időszakban is.

A boltosok kötelesek kiírni azt is, hogy ha a boltban nem sikerül orvosolni a panaszunkat, kihez, milyen hatósághoz fordulhatunk, például békéltető testülethez vagy a fogyasztóvédelmi ügyeket is kezelő járási hivatalokhoz - mutat rá a Blokkk.com.

Nyitva tartás

Ami az arany hétvégét illeti, a boltok december 21-én a szokásosnál hosszabb ideig lesznek nyitva, december 22-én nagyobb részük kinyit. Ezt követően december 23-án hosszabb hétköznapi nyitva tartásra számíthatunk, 24-én azonban 14 órakor mindenkinek be kell zárnia.

A vásárlás szerelmesei 25-én és 26-án sem maradnak hoppon: a benzinkutak, a virágboltok, az édességboltok, a pályaudvarokon lévő boltok, a nonstop kisboltok, a kiemelt idegenforgalmi helyek boltjai nyitva lesznek. December 27-29-én szokásos nyitva tartás lesz, de egyes kisebb iparcikkboltok nem nyitnak ki pénteken és/vagy szombaton.