Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Giro Zrt. - a Magyar Államkincstárral együttműködve - intézkedik a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - azaz a mai, pénteki napon történő - kifizetéséről - jelentette be a Giro.

A cég által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás - olvasható a közleményben.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Államkincstár is azt írta honlapján, hogy technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg. Ezt azt jelenti, hogy a bankszámlára érkező nyugdíjakat az érintettek még péntek folyamán megkapják. A postai kifizetések pedig január 14-én indulnak el.

Több portál is arról írt péntek reggel, hogy olvasói jelzések alapján ma nem érkezett meg a januári nyugdíj, holott azt elvileg ma hajnalban átutalta a MÁK. Márpedig az idei kifizetési naptár szerint januárban ma, azaz 11-én kapnák meg a járandóságukat azok a nyugdíjasok, akik pénzintézetnél vezetett számlára kérték az ellátást a MÁK Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától.

A nyugdíjfizetés csúszása azért is problémás, mert a szokásosnál hosszabb időre kell beosztaniuk a pénzüket a nyugdíjasoknak. Az előző havi nyugdíj ugyanis a karácsonyi költekezések miatt korábban érkezett meg az érintettekhez, 2018. december 3-án. Januári nyugdíj késése miatt tehát a megszokott 28-30 nap helyett most hat hét, azaz 42 nap letelte után kapják csak meg a juttatást.