Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendkívüli ülésen szeretnék kimondatni a kormánypártokkal, hogy be kell vezetni az átlagnyugdíj összegével, körülbelül 120 ezer forinttal azonos mértékű 13. havi nyugdíjat - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke az LMP-vel közös kezdeményezésről.

Az ülésen azt a parlament elé már többször is beterjesztett javaslatot is megtárgyalnák, amely általános rezsicsökkentést tartalmaz. E szerint az átlagnál kisebb fogyasztóknál 30 százalékkal csökkenne a gáz ára, 10-10 százalékkal pedig a távfűtés és a villany ára - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az elmúlt években a nyugdíjak növekedése messze elmaradt attól, amit a gazdaság teljesítménye lehetővé tett volna. Az energiaárak pedig jóval kisebb mértékben csökkentek, mint amit a világpiaci árak lehetővé tettek volna.

Felszólította a kormányt, hogy ne 12 ezer, hanem 70 ezer forintos támogatást adjon a gázszámlák kifizetéséhez. A rezsicsökkentésnek hazudott rezsinöveléskor háztartásonként 70 ezer forinttal rövidítették meg a magyar családokat - mondta.

A kép forrása: Shutterstock