Március 31-ig lehetséges a még fel nem használt rezsiutalványok beváltása - hívta fel a figyelmet nemrégiben Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Beszámolója szerint az utalványok 91,4 százalékát, 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották. A szeptembertől januárig tartó időszakban az utalványok 45,7 százalékát áramra, 54,3 százalékát gázra fordították a nyugdíjasok.

Ezek szerint kétmilliárd forint értékű rezsiutalvány még beváltásra vár - számolta ki az Azénpénzem.hu.

Tavaly augusztusban jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig. (A korábbi Erzsébet-utalványnál ez nemcsak kisebb összeg lett, a felhasználási kört is korlátozottabbá tették.)

A portál tapasztalataink szerint ez a juttatási forma problémát okozott a kisnyugdíjasoknak, a tanyán élőknek, és általában mindenkinek, aki nem gázzal fűt. Sokan akadtak, akik értékesítették utalványukat, mások rokonoknak adták át, a nem rászorultak közül pedig sokan jótékonyságra fordították az utalványt.