Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar gazdaság igen jelentős - egyben a várakozásokat is meghaladó - gyorsulást produkált 2017 első negyedévében. Maga a fordulat az átmeneti hatások miatt gyenge 2016-os növekedés után várható volt, ahogyan arra a LeadING indikátorok is már korábban felhívták a figyelmet - adta hírül a modell "gazdája", Virovácz Péter, az ING Bank Zrt. vezető makroelemzője.

A 4,1 százalékos GDP-növekedés mögötti folyamatokat a KSH még nem ismertette részleteiben, az június elején következik. Kommentárjukban azonban kiemelték, hogy az ipar és a piaci szolgáltatások húzták a gazdaságot.

A rendelésállományok, valamint a bizalmi indikátorok is pozitív képet festenek a jövőről. Az ING konjunktúraindikátora ugyanakkor 2017 második negyedévére némi lassulást jelez előre, elsősorban a bázishatások miatt.

Ezzel együtt a magyar gazdaság továbbra is a potenciálja felett teljesít majd. A második fél év pedig még az elsőnél is dinamikusabb növekedést hozhat.

A hó/hó LeadING HUBE február óta némiképp csökken, de a jelentős ingadozás ellenére a pozitív trend továbbra is tartja magát.

A hó/hó LeadING Robust folytatta dinamikus javulását, és 2015 vége óta nem látott csúcsra emelkedett. A rövidtávú, havi alapú konjunktúraindikátorunk is lassulást jelez a második negyedévre, de az év/év indikátor a bázishatások miatt tovább emelkedett.