Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható csapadék: a havazás mellett főként Dunántúlon, a főváros térségében, valamint az Alföld déli és középső részén havas eső, eső is valószínű, reggelig néhol átmeneti ónos eső sem kizárt.

Estig a déli, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik, ezért az Alföldön néhol kisebb hófúvás is előfordulhat.

Szerdán helyenként élénkül meg a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire +1 és -7 fok között alakul, amely főként az ország középső részein az éjszaka első felében áll be.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Megdőlt a hidegrekord

Január 8-án hajnalban Vásárosnaményban -18,6 fokig csökkent a hőmérséklet, amivel megszületett a mostani tél hidegrekordja. Két évvel ezelőtt Tésán -28,1 fok volt, igy a napi minimumhőmérséklet rekord nem került veszélybe - írja az OMSZ.

Mi az az okklúziós front?

A ciklon fejlődési folyamatának befejező szakaszában a melegfronttal fokozatosan összeolvad az azt utolérő hidegfront. A folyamatot okklúziónak, az összeolvadt frontot okklúziós frontnak nevezzük - írja az OMSZ.

A két front közötti meleg légtömeg (melegszektor) kiszorul a felszín közeléből, és ezzel együtt feláramlásra kényszerül, ami felhő- és csapadékképződéssel jár. A hidegfront mögötti és a melegfront előtti hideg légtömegek összekapcsolódnak. Az okklúziós frontokat általában vastag felhőzet és tartós csapadék