Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek estig a erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többfelé alakulhat ki zápor, szórványosan zivatar, amelyet néhol felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Csapadékra legkisebb esély az északkeleti megyékben mutatkozik. Az északi, északkeleti szél olykor megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Péntekre virradó éjszaka az ország északi részén csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Ugyanakkor az ország középső és déli részein - nagyjából a Somogy-Pest-Csongrád megyék által határolt részen - felhősebb marad az idő, és ezen a részen még a hajnali, reggeli órákban is lehet helyenként zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környékén lehet. Késő este 22 és 27, hajnalban többnyire 17 és 22 fok közötti hőmérséklet várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet (közte sok gomoly- és magasszintű felhő) mellett többórás napsütés várható. Ismét több helyen kell záporra, szórványosan zivatarra számítani, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Északkeleten a legkisebb a csapadék valószínűsége. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad, szélerősödés csak zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 33 fok között valószínű.

Az OMSZ szombatra a két észak-keleti megyét leszámítva az intenzív csapadék miatt adott ki figyelmeztetést, illetve a középső és a keleti országrészre a hőség miatt, de ez "csak" elsőfokú, amely azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot.

Vasárnap már szinte az egész országban hőség lesz, a középső és a keleti országrészben már másodfokú figyelmeztetés van érvényben, vagyis a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű.

A hét utolsó napján napos idő várható gomolyfelhőkkel, helyenként valószínű zápor, zivatar. Az északi szél élénk lesz, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

A péntek délutáni állás szerint hétfőn már az egész országra kiterjed a hőség és nagyobb területen, többek között már a Kisalföldön is másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A helyzet miatt a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya már a munkaadókat is figyelmeztette.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.