Péntekre virradó éjszaka általában derült lesz az ég, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a délkeleti, déli szél. A hajnali órákra általában 16 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet, de az Északi-középhegység völgyeiben egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Péntek délutántól emellett egy hidegfront hatására északnyugat felől már heves zivatarok is elérhetik az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon (főleg annak nyugati és középső részein). A zivatarok éjfélig közelítőleg a Duna vonaláig érhetnek el. A keleten előforduló zivatarokat lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és átmeneti erős vagy viharos (50-80 kilométer per óra) lökések kísérhetik, a pénteki dunántúli zivatarokhoz viszont nagyobb szemű jég, néhol 80-90 kilométer per órát meghaladó lökések és felhőszakadás is társulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 24 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben egy-két fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett mindenütt több órára kisüt a nap. A Dunántúlon több helyen, keleten helyenként zápor, zivatar valószínű. Az északira, északnyugatira forduló szél megélénkül, olykor megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, illetve viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, északkeleten, keleten 33 fok körül alakul.

Vasárnap a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés, néhol zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Ezt már olvasta? Nem bírták a halak sem a hőséget.

A fotó forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.