Szerdán az északkeleti, keleti megyékben erősen felhős égre, és elszórtan esőre, záporokra, zivatarokra lehet számítani. Az ország más részein elvétve alakulhat ki futó zápor, és a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos északkeleti határvidéken ennél akár több fokkal is hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ veszélyjelzést csak a keleti megyékre adott ki a csapadék miatt.

Csütörtökre virradó éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Északkeleten kezdetben még számíthatunk további csapadékra, ott hajnalig maradhatnak tartósabban felhősebb tájak. Az északi szelet a Zemplén környékén kísérhetik élénk lökések, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Figyelmeztetést a hőség miatt csak két délkeleti megyére adott ki a meteorológiai szolgálat.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol zápor, zivatar valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között várható.

Mi várható a Balatonnál és a Velencei-tónál szerda estig?

A mérsékelt északnyugati szelet élénk, reggel és délelőtt időnként erős lökések kísérik.

Késő délutántól az élénk lökések fokozatosan megszűnnek. Délelőtt csökken a felhőzet, és változóan felhős, majd délután már túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, a késő esti 20, 21 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 24, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Így csapott le a vihar kedden a Balatonra:

Délnyugati irányból látványos zivatarok csaptak le a Balatonra augusztus 14-én, délután. A zivatarlánc a keleti medencéhez érve felerősödött és Balatonaligán 80 kilométer per órás széllökést mért az OMSZ szélműszere.

A nyitókép forrása: Pixabay