Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjánek anomália-térképe szerint a következő hetekben jóval melegebb lesz, mint az 1981-2010-es időszak átlaga.

A mostani hét hőmérsékleti anomália térképe
Kép: A kép forrása: OMSZ

A hőmérsékleti anomália térképeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb és bordóba hajló árnyalatokkal a melegebb, illetve szárazabb területek.

A jövő hét hőmérsékleti anomális térképe
Kép: A kép forrása: OMSZ

A prognózis szerint még a november 12-vel keződő héten is melegebb lesz az átlagál, ugyanakkor azt hangsúlyozza a meteorológiai szolgálat, hogy minél "távolabbra nézünk", annál több a bizonytalansági tényező is.

Rövid távú előrejelzés

Kedden egy hidegfront vonult át kedden hazánkon, mögötte szárazabb és hűvösebb levegő áramlik fölénk, viszont továbbra is maradt a délies áramlás. Szerdára ez a rendszer jóval messzebbre kerül, már inkább anticiklonális hatások érvényesülnek: sokat süt a nap, csapadék már nem valószínű, de erősödhet a köd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdára virradó éjszaka és szerda napközben általában kevés lesz a felhő, de éjjel foltokban köd képződik, ami szerda délelőtt mindenhol feloszlik. Csapadék ekkor már nem valószínű. A délies szél sokfelé lesz erős, a Fertő környékén viharos, majd holnapra veszít erejéből, akkor már legfeljebb csak erős széllökések fordulhatnak elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16, 22 fok között valószínű.

Csütörtökön a déli órákig elsősorban vastagodó magasszintű felhőzetre számíthatunk napos időszakokkal, majd délután alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet. Estétől a Dunántúlon helyenként eső, zápor előfordulhat. Kezdetben a keleti, délkeleti, majd a délkeleti, déli szél élénkül meg többfelé. Reggelre néhol átmeneti ködfolt képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton lesz napközben a hűvösebb.

Pénteken erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, a több felhő a Dunántúl nyugati részén várható, és utóbbi térségben elszórtan eső, zápor is kialakul. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggelre helyenként átmeneti ködfolt képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.