A Kaposvár-Kecskemét-Debrecen vonal 80-100 km széles sávjában az elmúlt 24 órában kiadós mennyiségű csapadék hullott, többfelé meghaladta a lehullott csapadék összege a 30-40 mm-t. Az éjszaka folyamán ugyanakkor elsősorban a délnyugati és az északi tájakon az esőt havazás váltotta fel, így néhány centiméternyi friss hóréteg is kialakult - számol be az Időkép a hétvége elejének időjárásáról.

Szombaton átmenetileg lecsökken a csapadék mennyisége: délutánra már főleg csak a keleti, észak-keleti tájakon kell esőre, de inkább havas esőre, havazásra számítani. Nyugaton eközben felszakadozik a felhőzet. Napközben mindössze 2-7 fok lesz a maximum hőmérséklet, a fagyzugos helyeken mínusz fokoknál nem várható melegebb.

A Met.hu arra figyelmeztet, hogy szombaton főként 300-350 méter feletti dombságokban, hegyekben kell néhány centiméteres vizes, tapadó hórétegre kerülni. A magasabb hegyvidéki területeken (főként Bükk, Zemplén), esetleg több is hullhat. A síkvidéki tájakon északkeleten a csapadékintenzitás függvényében szintén megmaradhat kevés hó.

Vasárnapra virradó éjszaka az Észak-Alföldön, Északi-középhegységben alakulhat ki gyengébb havazás. Ez vélhetően nagyon vékony réteget képez majd. Északon emellett helyenként sűrű zúzmarás köd képződhet, melyben ónos szitálás is kialakulhat. Időszakosan az ország több táján eshet csapadék, főleg eső.

Hétfőn az Időkép szerint többfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de délután helyenként hószállingózás, egy-egy hózápor is előfordulhat. Fagyos, keleten ködös lesz a reggel, napközben 0-5 fokot mérhetünk.