Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Merjünk magyarok lenni - jelentette ki Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy ő a magyar érdekek képviseletét, a nemzeti alapú külpolitikát tartja a legfontosabbnak.

Ha piacot csinálunk a magyar termékeknek és közben olyan befektetéseket fogadunk be külföldről, amelyek erősítik a magyar gazdaságot, az nagyon hatékony. Gáz fog érkezni Törökország irányából, ami növeli Magyarország energiabiztonságát - fogalmazott a politikus az Infostart.hu összefoglalója szerint.

A visegrádi négyek a közelmúltban megfogalmazták, hogy nem tartják igazságosnak a következő hétéves költségvetést. Az európai politikának két sikerterülete van: a mezőgazdasági politika, amelyre nagyon sok pénzt költ az unió, a másik pedig a kohéziós politika, ami magyarul leginkább a szegényebb országok felzárkóztatását jelenti. Más országok szeretnének új fontos politikákat - katona- és klímapolitikát, kutatás-fejlesztést - beindítani. Mi azt mondjuk, rendben, de ne a régiek rovására - mondta Orbán a rádióban.

A brexitet a kormányfő faktumnak tekinti. Szavai szerint az a kérdés, hogy az általuk befizetett hatalmas összeget hogyan pótolja a közösség. Úgy látja, arányos csökkentés lenne az igazságos, mások viszont különbséget tennének az országok között, ráadásul úgy, hogy a szegényebb országoknak járó összegeket csökkentenék.

Véleménye szerint a befizetéseknél sincs minden rendben, mert olyan speciális befizetési rendszer működik, amely szerint Svédország például arányosan kevesebbet fizetnek, mint például Magyarország. A jövő év első felében horvát uniós elnökség következik, utána a németek jönnek - addigra már meglehet az új költségvetés, addigra lehet meg a konszenzus.

Komoly belpolitikai harc van Magyarországon, miközben az ellenzék továbbra is diktatúrásdit játszik, holott sok helyen nyertek. Szerencsére Karácsony Gergely főpolgármester nem tette ezt, legalábbis a szerdai kormányülésen - mondta a miniszterelnök.

Szavai szerint "sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom a listáról, nem volt kellemes ez a délelőtt, álmokat kellett feladni". A Liget-projektet  megakasztották - derékba még nem törték -, de a Magyar Tudomány és Innováció Háza és a Nemzeti Galéria, valamint a Városligeti Színház terveit el kell felejtenünk - mondta Orbán Viktor. A Regnum Marianum templom visszaépítése iránt viszont nyitott volt a főpolgármester.