Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ vezető hírportáljai is címlapsztoriként kezelik, hogy elfogadta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, amely a Magyarországgal szemben az uniós alapértékek megsértése miatt folyó eljárás része. A 24. hu és a hvg.hu szedte össze, hogy például a CNN, a Bloomberg és a Financial Times is címlapsztorit szentelt a Sargentini-jelentés megszavazásának.

A CNN a magyar miniszterelnökről készült, egyik sokatmondó fotót használta a mai EP-szavazásról szóló cikkéhez, melyet breaking hírként hoztak le a portál címoldalán. Az írás ráadásul az egyik Donald Trumppal kapcsolatos anyaguk mellett kapott helyet.

A Sargentini-jelentés elfogadásával ezen kívül foglalkozott még többek közt a Reuters és a Guardian is. A Bloomberg szintén címlapon foglalkozik Magyarországgal, miszerint Orbán példa nélküli rendreutasítást kapott ma az Európai Uniótól.

Még az arab hírtelevízió, az Al Jazeera internetes felülete is cikket közölt a jelentésről és annak megszavazásáról, az anyag ráadásul bekerült a portál legolvasottabb cikkei közé a hvg.hu cikke szerint.

Az Európai Parlament szerdán hagyta jóvá a magyarországi helyzetről szóló Sargentini-jelentést, amelyet végül 448 igen, 197 nem szavazattal, 48 tartózkodás mellett fogadtak el. Ezzel a nemzeti kormányok uniós törvényhozó testülete, a Tanács elé kerül az ügy, ahol az a tagállamok Európa-ügyi miniszterei elé kerül a kérdés, akik dönteni fognak róla, hogy milyen formában foglalkoznak vele.

Képünk forrása: Orbán Viktor Facebook oldala