Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az "okos nemzetépítés" stratégiáját hirdette meg Orbán Viktor Kötcsén a zártkörű pikniken - tudta meg a a csatorna.

A magyar kormányfő az európai gazdasági és pénzügyi helyzetről szólva ismét figyelmeztetett, hogy Európa egén viharfelhők gyülekeznek, de az értékelése szerint a magyar pozíciók jók, és ha valamilyen krízisszerű helyzet elő is állna, az korántsem lenne olyan megrázó a számunkra, mint amilyen a 2008-as válság volt.

Az Atv.hu úgy tudja, hogy a miniszterelnök az ellenzékről és az EP-választásokról azt mondta: csak annyi történt, hogy "egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett". Macronnal pedig a V4-ek "kétszer is elütötték" a németeket Brüsszelben.

Állítólag a miniszterelnök az október 13-i önkormányzati választások után újabb, most éppen gyerekvédelmi akciótervet hirdet.

A tusnádfürdőihez hasonló nagyívű beszédet mondott Orbán Kötcsén a Dobozy-kúrián ma megrendezett XIX. pikniken, de konkrétabb volt a kormányzást illetően. A zárt találkozóról a kiszivárgottak szerint a központi fogalom, a nemzeti szuverenitásés a függetlenség megerősítése volt, és a miniszterelnöki, filozófiai tartalmú megközelítés lényeges pontjai nem tértek el a Tusnádfürdőn júliusban elhangzottaktól.

Orbán Viktor Európa és Magyarország jövője kapcsán egy autópályás hasonlattal élt: a "körforgalom" képével illusztrálta azt, hogy nekünk, magyaroknak abban már szerencsénk van, hogy látjuk az Európa nyugati országai esetében a mintát, de a különbségeket is; azaz Európa országai együtt autóznak ugyan a körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak adott pillanatban egy-egy autópályára. Mi azért vagyunk szerencsések, mert látva a különbségeket, eldönthetjük, hogy mikor hajtunk ki a körforgalomból és aztán milyen úton szeretnénk járni - mondták el az Atv.hu-nak a pikniken résztvevők.