Nem szeretem a bosszú politikáját, a bosszú mindig hátrafelé van, és visszahúzza az embert - fogalmazott a magyar politikus a mostani plakátkampányra vonatkozó kérdésre az MTI beszámolója szerint.

Szavai szerint Jean-Claude Juncker "kedves ember", akinek a "legidétlenebb és legostobább gesztusait" is megbocsátja az ember, és nincs köztük ellenszenv. "Egy ilyen plakátról Magyarországon senkinek nem jut az eszébe az antiszemitizmus" - jelentette ki a felvetésre, hogy a plakát antiszemita vonásokat hordoz.

A kormányzati kampány másik alakja, Soros György "a globalizmus rosszabbik arcát testesíti meg". Az egyik oldalon Magyarország áll, amelyet választott vezetői képviselnek. A másik oldalon "a senki által meg nem választott, Soros György által finanszírozott nemzetközi civilszervezetek (ngo), amelyek azt akarják, hogy egy másfajta migrációs politikát folytassunk - mondta Orbán.

Lehet, hogy Juncker úr javasolja a mi kizárásunkat, de én sosem követelném a luxemburgiak kizárását", mert ez "a baloldal malmára hajtaná a vizet, és Európa baloldali hatalmi átvételét készíteném elő ezáltal" - mondta Orbán Viktor az EPP-n belüli vita (a Fidesz kizárása a pártszövetségből) kapcsán.