Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében.

Az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is. Hozzátette, hogy a mostani egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától, és visszagondolva az elmúlt 30 évre ez volt a leginkább a helyi jelöltekre összpontosító kampány.

Orbán Viktor közölte, a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat. Szerinte rendben van, hogy van egy megválasztott kormány, de legalább ilyen fontos, hogy az emberekhez közel álló ügyekben olyanok járjanak el akik élvezik a köz bizalmát. "Alkalmas emberek alkalmas feladatra" - ez volt a jelszavuk, és a programjuk, és ő maga is ennek megfelelően vett részt a kampányban - mondta.

Úgy érezte, nem az a kérdés, az emberek mit gondolnak a kormányról, bár ha valaki erről akar dönteni, ezt is tudomásul kell venni. Most azonban inkább az a feladat, hogy öt évre megtalálják a városok és a falvak alkalmas vezetőit. "Szerintem ez menni fog" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, magas részvételre és jó hangulatú vasárnapra számít, a demokrácia ünnepére. Nem kétséges, demokratikus választás zajlik, az eredményt jó szívvel fogadhatják el úgy, hogy ez volt a magyar emberek döntése a mai vasárnap - mondta. A kormányfőt kérdezték Borkai Zsolt, győri polgármester ügyéről is. Orbán Viktor azt mondta: "a győrieket támogatom". A győriek elmondják a véleményüket ma, ő pedig hétfőn, ez a helyes sorrend - tette hozzá.