Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hiába történhet bármikor súlyos baleset a 3-as metrón, a kormány nem ad több pénzt a felújításra, mint amennyit eddig ígért - derül ki a Népszava összefoglalójából. Orbán Viktor miniszterelnök ezt már a szerdai kormányülés előtt egy nappal megüzente a sajtón keresztül a Fidesz támogatásával Budapest élére került Tarlós István főpolgármesternek.

A kormány 137,5 milliárd forintot ajánlott, ám a beruházásra kiírt tendereken újra és újra magasabb ajánlatok érkeznek, a legutóbbi fordulóban több mint 30 milliárd forinttal kértek többet a jelentkező cégek. Ebből a különbségből két nagyobb stadiont is lehetne építeni.

A felújításra egyébként a kormányhoz közeli vállalatok jelentkeznek, ezért Orbán elutasítása nekik szóló figyelmeztetés is lehet. A Népszava úgy látja, hogy a miniszterelnök esetlegesen kifejezetten hergeli a főpolgármestert, ugyanis a metrófelújítás zömét nem a kormány pénzéből, hanem uniós forrásból finanszíroznák. Ehhez persze nem ártana benyújtani a projekttel kapcsolatos pályázatot az EU-hoz.