Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök levelének tartalmáról szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t, aki közölte: a kormányfő a levélben arról ír, örül annak, hogy a szakszervezeti vezetők is fontosnak tartják azokat a kérdéseket, amelyekben az elkövetkezendő időszakban, Magyarország megújítása során döntéseket kell hozni.

Orbán Viktor emlékezteti az érdekképviseleti vezetőket arra, hogy az elmúlt napokban szociális konzultációt indított, és a nyugdíjakat, a rezsiköltségeket, a munkahelyteremtést és az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben kikéri az emberek véleményét.

Ennek megfelelően a szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket. A szociális konzultáció végeztével, azaz az emberek véleményének megismerése után a kormány készséggel áll a szakszervezetek rendelkezésére, hogy lefolytassák a szükséges egyeztetéseket - emelte ki a szóvivő.

A levelet eljuttatták bányaipari, mozdonyvezetői és pedagógus-szakszervezeteknek is. Ezek közül például a Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdán közölte azt, hogy sztrájkbizottságot alakított, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a nyugdíjkorkedvezmény és a -korengedmény tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz.