Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország legnagyobb sikere, hogy az elkövetkező hét évre a lehető legkedvezőbb pozícióba került az EU politikai és gazdasági sakktábláján - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: a világ is kezdi megszokni, hogy a magyarok kiállnak magukért, és Magyarországot immár mindenkinek egyenlő félként kell kezelnie.

"Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta még ilyen sikert nem értünk el", mint a múlt héten Brüsszelben - jelentette ki Orbán Viktor, közölve: az ország az európai költségvetési tárgyalásokon lényegében mindent elért, amit el lehetett. Felidézte, hogy Magyarország "a tekintélyes második helyet érte el" az egy főre jutó uniós pénzeket tekintve, így az Európai Unió csökkenő büdzséje ellenére az eddigi 660 ezer forint helyett 712 ezer forint támogatás jut fejenként a magyarokra a következő hétéves költségvetési időszakban. Ez azt jelenti, hogy a kisebb tortából egy nagyobb szelet jut Magyarországnak - magyarázta, jelezve, hogy a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó 7080 milliárd forint a bruttó nemzeti jövedelem 3,6 százaléka.

Magyarország most végre jól járt és csak azért mert kiállt magáért. Orbán szerint az uniós kormányfők elismerték a "magyar emberek érdemét " az adósság csökkentésben. Magyarországnak sikerült szövetségeseket találni és együtt érvényesítettük az érdekeinket - mondta pár perces beszédében.

Paks állami tulajdonban marad

A kormány a parlament falhatalmazása alapján indította el a Paksi beruházás előkészítést - mondta Orbán. Nemzetközi tender fogja eldönteni az építő személyt és atomerőmű - amíg mi leszünk kormányon - száz százalékig állami tulajdonban lesz - mondta a miniszterelnök már a viszontválaszában, amikor is ellenzéki képviselők azt firtatták, hogy moszkvai útján milyen megállapodásokat kötött.