Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Giró-Szász András az MTI kérdésére kifejtette: egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető -, UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból. Megjegyezte, a jelenlegi épület részeinek az elbontása körülbelül 5 milliárd forintba kerül.

A stadion a "2011 végétől 2015-ig terjedő időszakban valósul meg" - mondta a kormányszóvivő.
A létesítmény átépítésére korábban nem szerepelt forrás a jövő évi költségvetésben, ugyanakkor Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő október elején úgy nyilatkozott: a kormány várhatóan még októberben dönt arról, hogy milyen költségkerettel, milyen fejlesztéseket lehet végrehajtani a Puskás Ferenc Stadionnal kapcsolatban a következő esztendőben.

A korábbi terv az volt, hogy a Puskás Ferenc Stadion bontását az október 11-én rendezett, finnek elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt követően megkezdik, ám kiderült, addigra még nem kértek bontási engedélyt az illetékesek. Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos október végén a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott: kormányzati szinten nincs döntés a Puskás Stadion építéséről, és bár a végső szó kimondása nem az ő hatásköre, a beruházás túl drága, ezért érdemes lehet két kisebb, modern stadionnal segíteni a magyar futballt; ez a ferencvárosi és a debreceni aréna lenne. Lapértesülések szerint az új satdion építésére mintegy 40 milliárd forintot szán a kormány.