A belügyminiszter Bábolna mellett, az M1-es autópályán nyilatkozott, ahol éppen átvágták az elválasztó szalagkorlátot, hogy a Győr irányába tartó, de a dugóban rekedt autók vissza tudjanak fordulni.

Pintér Sándor délutántól kezdve az M1-es autópálya több szakaszán is felkereste az ott szolgálatot teljesítő rendőröket és katasztrófavédelmiseket, illetve Tatán meglátogatott egy általános iskolában kialakított melegedőt.
A belügyi tárca vezetője úgy fogalmazott: az időjárás próbára tette kollégáit, mert a rendkívüli havazás és a 100 kilométer/órás szél miatt 30-40 kilométer hosszú gépjárműsor alakult ki az autópályán. Hangsúlyozta: a katasztrófavédelem és a rendőrség egységei megszervezték az úton rekedtek mentését és meleg helyre szállítását.

Kiemelte, hogy az extrém körülmények ellenére minden helyszínre odaértek. Hozzátette: négyezer kollégájuk, a katasztrófavédelem és a polgárőrség emberei folyamatosan dolgoznak, ennek köszönhetően senkit sem találtak kihűlve a járművében.

Pintér Sándor véleménye szerint késő estig, vagy éjszakáig kiszabadíthatják az úton rekedt személyautókat, és a szalagátvágásokkal szakaszosan, hol az autópálya egyik, hol a másik oldalán, de megindulhat a forgalom.

A belügyminiszter megköszönte az állampolgárok segítőkészségét, külön kitérve arra, hogy Tatán például többen is élelmiszert és meleg italokat vittek a melegedőben elhelyezetteknek, és egyúttal köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek is.