Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyeztetésre hívta a rabszolgatörvényről a magyar szakszervezeteket Frans Timmermans, az európai baloldal csúcsjelöltje az év második felében felálló új Európai Bizottság elnöki posztjára - adta hírül a Magyar Nemzet. Az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség közreműködésével szervezett találkozót a bizottság alelnökének pénteki budapesti látogatásán tarthatják meg.

A napilap megkereste Kordás Lászlót, a Maszsz elnökét, aki megerősítette a találkozó tényét, ám annak céljáról nem közölt részleteket. Kordás emellett elmondta: egyelőre nem érkezett válasz az Európai Bizottságtól a Maszsz rabszolgatörvénnyel kapcsolatos panaszára, amelyet február elején küldtek el.

A napilap ez ügyben megkereste az Európai Bizottság hazai képviseletét is, ahol azt közölték: Brüsszel egyelőre elemzi a munka törvénykönyve adott módosítását. Ezzel kapcsolatos kérdéseiket már megküldték a magyar kormánynak, a válaszok fényében döntenek a további lépésekről.

Szakszervezeti információk szerint még egy munkavállaló sem kötött önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződést a rabszolgatörvény alapján és a munkaadók közül sem kezdeményezett senki az érdekképviseleteknél kitolt munkaidőkeretet - emlékeztetett a napilap.